FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 4,30 SATI

ZAGREB, 25. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događa do 4,30 sati.
ZAGREB, 25. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događa do 4,30 sati.

DUBAI - Skupina koja za sebe tvrdi da je europsko krilo al-Qaide zaprijetila je u subotu napadima na Australiju i Italiju ukoliko spomenute zemlje ne povuku svoje postrojbe iz Iraka, doznaje se iz priopćenja koje je objavljeno na internetskoj stranici. Priopćenje potpisuje "Islamska skupina Tawhid, organizacija al-Qaide za Europu". Riječ je o drugom takvom priopćenju u tjedan dana, a prve su se na udaru prijetnji našle Bugarska i Poljska. Skupina je također zaprijetila napadima na australske interese u arapskim i muslimanskim zemljama.

MADRID - Španjolska policija uhitila je u subotu četvoricu pripadnika baskijske terorističke separatističke skupine ETA, među kojima i dvojicu za koje sumnja da su planirali napad na baskijsku policiju, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Četvorica osumnjičenih terorista - Yosune Ona (27), Asier Mardones (24), Atxarte Navarro (27) i Aritz Lopez (23) uhićeni su u sjevernoj Baskiji. U izjavi se navodi da su Ona i Mardones bili naoružani prilikom uhićenja te da su povezani s pucnjavom na policiju prošlog rujna. Dodaje se da su pokušavali obnoviti ogranak organizacije ETA u regoji Vizcaya, kojeg je policija razbila prošle godine.

JERUZALEM - Izraelski ministar sigurnosti upozorio je u subotu na mogući napad izraelskih desnih skupina na jeruzalemsku džamiju, treće najvažnije islamsko svetiše. Ministar unutarnje sigurnosti Tzahi Hanegbi pojasnio je da tim napadom desne skupine nastoje osujetiti plan povlačenja izraelske vojske iz pojasa Gaze i napuštanje 20-ak kolonističkih naselja na Zapadnoj obali. Džamija Al-Aqsa poznata je i kao al-Haram al-Sharif ili Sveto utočište. Židovi to mjesto štuju kao Brdo hrama, gdje su se nalazila dva biblijska hrama.

MEXICO CITY - Meksički sudac kojem je dodijeljen slučaj "Echeverria", odbio je u subotu izdati nalog za uhićenje bivšeg meksičkog predsjednika Luisa Echeverrije, optuženog za krvavo gušenje studentskih nemira 1971. godine, priopćio je glasnogovornik Ureda državnog tužitelja. Sudac nije obrazložio svoju odluku, a prema riječima glasnogovornika Eduarda Maldonadoa, Ured državnog tužitelja, koji se bavi istraživanjem zločina povezanih s vladinom represijom studentskih i ljevičarskih skupina 60-ih i 70-ih godina, žaliti će se na takvu odluku. Uz Echeverriju, posebni državni tužitelj Ignacio Carrilo je nakon dvogodišnje istrage podigao optužnicu i protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Maria Moye i bivšeg državnog odvjetnika Julia Sancheza Vargasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙