FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 18. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 18. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

BASTAAD - Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić postavila je novi hrvatski rekord na tradicionalnom skakačkom mitingu u švedskom gradu Bastaadu, preskočivši 202 centimetra. Hrvatska olimpijka tako je popravila hrvatski rekord za jedan centimetara. Blanka je nastup u Bastaadu okrunila osvojivši prvo mjesto, pokazavši još jednom kako njezina forma uoči početka Olimpijskih igara u Ateni raste. Blanka je 202 centimetra preskočila iz trećeg pokušaja, a okušala se i na visini od 205, no nije uspjela. Drugo mjesto osvojila je Babakova (195), a treće Jefimenko (192).

LISABON - Mladi hrvatski plivač Saša Imprić osvojio je zlatnu medalju u disciplini 200 mješovito na juniorskom Europskom plivačkom prvenstvu u Lisabonu. Imprić je slavio s rezultatom 2:03.49, dok su drugo mjesto podijelili Nijemci Robert Smith i Marc Uppenkamp s rezultatom 2:04.49. Grk Georgios Demetis, koji je u kvalifikacijama imao najbolje vrijeme u finalu je plivao skoro tri sekunde sporije i na koncu je osvojio osmu poziciju. Korak do medalje bio je Bruno Barbić, koji u utrci na 100 slobodno bio četvrti s rezultatom 50.76. Barbiću je medalja umakla za svega šest stotinki sekunde. Zlatna medalja pripala je Poljaku Lukaszu Gasioru (50.19), drugi je bio Rus Dmitri Semenov (50.69), dok je treći bio Portugalac Tiago Venancio (50.70)

UMAG - Hrvatski tenisač Saša Tuksar izborio je kroz kvalifikacije nastup u glavnom turniru 15. "Croatia Opena" u Umagu, pa će na tome jedinom hrvatskome ATP turniru nastupiti trojica naših tenisača - Tuksar, Roko Karanušić i Željko Krajan. Tuksar je uspješno prošao tri kola kvalifikacija - u prva dva kola je svladao Talijana Cipollu i Mađarovskog iz SiCG, da bi danas u ključnom dvoboju bio bolji od Čeha Martina Vaceka 6:2, 1:6, 7:5. Dvadesetjednogodišnji Čakovčanin je tako ponovio prošlu godinu kada je također igrao u glavnom turniru Umaga, čak pobijedivši u 1. kolu Španjolca Montanesa, da bi potom izgubio od Šveđanina Normana. To su mu zasad i jedina dva dvoboja na ATP Touru, a sada će mu se pružiti prilika za još poneki. Od devetorice hrvatskih tenisača koji su nastupili u umaškim kvalifikacijama, osim Tuksara, tek je Krešimir Ritz prošao prvo kolo, da bi u drugom izgubio od Talijana Cobollia 5:7, 6:2, 6:4. Danas je obavljen i ždrijeb 1. kola, koji je našoj najvećoj nadi Roku Karanušiću donio dvoboj protiv prvoga nositelja, četverostrukog pobjednika Umaga Španjolca Carlosa Moye. Junak iz kvalikacija Tuksar sastat će se sa Španjolcem Fernandom Vicenteom.

BERLIN - Umjesto ozlijeđenog Ralfa Schumachera za upravljačem bolida Williams BMW-a na Velikoj nagradi Njemačke u Hockenheimu sjest će Brazilac Antonio Pizzoni. Na posljednje dvije utrkesvjetskog prvenstva formule 1, Ralfa Schumachera je mijenjao Španjolac Marc Gene, no nije uspio opravdati povjerenje, pa će priliku dobiti Pizzoni, koji je test vozač Williamsa. Pizzoni je prošle sezone vozio za Jaguar i nastupio je na 11 utrka. Ralf Schumacher je prilikom udesa na Velikoj nagradi SAD-a u Indianapolisu ozlijedio kralježnicu i pauzirat će najmanje dva mjeseca.

LONDON - Bivši napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda, Andy Cole (32) karijeru će nastaviti u redovima Fulhama. Cole je od 2001. godine bio član Blackburna, no zbog sukoba s menadžerom Graemom Sounessom odlučio je napustiti Roverse. U londonski klub je stigao bez odštete, a potpisao je ugovor na dvije godine. U dresu "Gordog Albiona" ubilježio je 15 nastupa, dok je u dresu Blackburna u 100 utakmica postigao 37 pogodaka. Bio je član legendarne momčadi Manchester Uniteda koja je 1999. godine osvojila Ligu prvaka, engleskog prvenstvo i FA kup. Cole je igrao i za Newcastle, Bristol City, Fulham i Arsenal.

FIRENZA - Japanski nogometni reprezentativac, Hidetoshi Nakata (27) iduću sezonu igrat će za povratnika u elitni razred talijanskog nogometa, Fiorentinu. Nakata je za "Viole" potpisao ugovor na tri sezone, a Fiorentina je tako postala peti talijanski klub u kojem će ovaj japanski nogometaša okušati sreću. Igrao je i za Perugiu (1998-2000), Romu (2000-2001), Parmu (2001-2003), te Bolognu (2004).

NIMES - Španjolac Aitor Gonzalez pobjednik je 14. etape najprestižnije biciklističke utrke na svijetu, Tour de France. Gonazalez je 192.5 kilometara dugačku dionicu od Carcassonnea do Nimesa prošao za 4 sata 18 minuta i 32 sekunde. Francuz Nicolas Jalabert je etapu završio na drugom, a njegov sunarodnjak Christophe Mengin na trećem mjestu. Španjolac je bio dio skupine s desetak biciklista koja se na polovici etape odvojila i stvorila prednost od skoro 14 minuta. Sedam kilometara prije cilja, Gonzalez je krenuo u bijeg. Pratili su ga Francuzi Jalabert i Mengin, no nisu izdržali i pobjednik Vuelte 2002. godine je slavio sa više od 20 sekundi prednosti. Vodeći u ukupnom poretku Francuz Thomas Voeckler i Amerikanac Lance Armstrong ciljem su prošli iza velike skupine sa više od 14 minuta zaostatka. Voeckler sada ima 22 sekunde prednosti pred Armstrongom, te 1:39 pred Bassom.

HOHENSTEIN-ERNSTTHAL - Talijan Max Biaggi na Hondi pobjednik Velike nagrade Njemačke u klasi MotoG, osme utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu. Biaggi je na stazi u njemačkom Hohenstein-Ernstthalu slavio ispred Brazilca Alexa Barrosa i Amerikanca Nickya Haydena, također na Hondi. U ukupnom poretku vodi Rossi sa 139 bodova, ispred Biaggia (138) i Gibernaua (126). U klasi do 250 ccm slavio je lider svjetskog prvenstva, Španjolac Daniel Pedrosa na Hondi ispred Argentinca Sebastian Porta na Apriliji, te Alexa De Angelisa iz San Marina, također na Apriliji. Pedrosa vodi sa 155 bodova, De Puniet je drugi sa 130, dok je na trećem mjestu Porto sa 108 bodova. U najslabijem razred, 125 ccm pobjeda je pripala Talijanu Robertu Locatelliu (Aprilia) ispred Španjolaca Hectora Barbera (Aprilia) i Pabla Nieta (Aprilia). U ukupnom poretku vodi Dovizioso (138), drugi je Locatelli (131), a treći je Barbera (129).

AMERSFOORD - Nizozemac Martin Verkerk pobjednik je 375.000 eura vrijednog ATP teniskog turnira u nizozemskom Amersfoordu. Četvrti nositelj je u finalnom dvoboju pobijedio drugog nositelja Čileanca Fernanda Gonzaleza 7:6 (5), 4:6, 6:4.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙