FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Uhićena jedna osoba uoči ceremonije otvaranja Starog mosta

MOSTAR, 22. srpnja 2004. (Hina) - Policija je u četvrtak u Konjicuuhitila jednu osobu u sklopu sigurnosnih mjera uoči ceremonijeotvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru koja će se održati upetak, izjavio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Federacije BiHRobert Cvrtak.
MOSTAR, 22. srpnja 2004. (Hina) - Policija je u četvrtak u Konjicu uhitila jednu osobu u sklopu sigurnosnih mjera uoči ceremonije otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru koja će se održati u petak, izjavio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Federacije BiH Robert Cvrtak.

Po njegovim riječima za uhićenu osobu postoje sumnje da je ranije sudjelovala u više slučajeva podmetanja eksploziva u Hercegovini. Cvrtak je rekao da je ovaj uhićenik jedan od 232 osobe koje je policija evidentirala kao "neizravnu prijetnju" sigurnosti ceremonije otvaranja Starog mosta.

Cvrtak je također rekao da je po nalogu državnog tužiteljstva BiH policija u četvrtak na više mjesta u Republici Srpskoj pretražila objekte u kojima su, kako se pretpostavlja, smještene veće količine oružja.

Dužnosnik novoosnovane državne bosanskohercegovačke agencije za istragu i zaštitu (SIPA - državna obavještajna služba BiH) Mijo Golub potvrdio je da se ta agencija uključila u prikupljanje informacija o eventualnoj ugroženosti istaknutih dužnosnika koji su najavili dolazak u Mostar.

Načelnik posebne postrojbe za zaštitu istaknutih dužnosnika Ragib Hodžić je kazao kako će oko 900 policajaca brinuti o sigurnosti i zaštiti istaknutih stranih dužnosnika. Pod posebnom zaštitom bit će hotel Ero u Mostaru te sarajevski hoteli Holiday inn, Europa i Konak u kojima će biti smješteni visoki gosti. Hodžić je objasnio kako će osim fizičke zaštite važnih gostiju biti osiguravano i nadzirano njihovo kretanje prometnicama, te hrana i voda koju budu koristili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙