FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČEHOK: HSLS SE PRIPREMA ZA SAMOSTALNI IZLAZAK NA lokalne IZBORE

SPLIT, 21. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok danas jena konferenciji za novinare u Splitu kazao kako se pod geslom "birajteosobe, a ne blokove" ta stranka priprema za samostalni izlazak nalokalne izbore.
SPLIT, 21. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok danas je na konferenciji za novinare u Splitu kazao kako se pod geslom "birajte osobe, a ne blokove" ta stranka priprema za samostalni izlazak na lokalne izbore.

Ustvrdio je da se na razini države stvaraju dva velika bloka i da se to prenosi i na lokalnu razinu.

Ponovio je da se HSLS zalaže za neposredno biranje gradonačelnika, načelnika i župana jer je to jedini način da se smanji utjecaj stranačkih blokova i da se donekle zaustave politikanski interesi. Ocijenio je da je stanje gradske vlasti u Splitu neodrživo.

Na novinarski upit kako misli oživjeti stranku u Splitu koja je nekad bila najjača u gradu i 15 godina sudjeluje u obnašanju vlasti, a sada dosta loše stoji, Čehok je kazao da podupire legalno izabrano splitsko vodstvo HSLS-a na čelu s Petrom Krolom.

Normalno je da u stranci postoje različiti stavovi, neki su članovi nezadovoljni, ali mnogi su i zadovoljni sadašnjim splitskim čelništvom i kao predsjednik neću rezati i birati ljude, to ostavljam članovima na terenu, rekao je.

Na novinarski upit kako komentira inicijativu HSP-a da se Ante Gotovina proglasi počasnim građaninom Splita odgovorio kako je da su takva proglašenja suvišna izuzev ako je riječ o osobi koja je baš konkretno zadužila određeni grad. Gotovina je branio Hrvatsku, borio se na svim njenim područjima i ne vidim potrebu da ga Split proglašava počasnim građaninom. Uz to, mi poštujemo Ustavni zakon o suradnji s Haagom, a činjenica je da je Gotovina danas bjegunac pred zakonom, kazao je.

Predsjednik HSLS-a konferenciju za novinare posvetio je potpisivanju ugovora s Bechtelom o izgradnji dionice autoceste Dugopolje-Šestanovac ističući da je potpisivanje ugovora uvjetovano odlukama bivše Vlade, ali da očito izražava i volju ove Vlade.

Glavna je poteškoća što je hrvatska Vlada u škripcu između svojih gospodarskih interesa i svijeta i što zbog toga nije samostalna i stalno mora popuštati pred međunarodnim pritiskom. HSLS-u posebno smeta što se gradnja autoceste za ondašnju i sadašnju Vladu prije svega smatra politikom, rekao je.

Smatra da autocesta sama po sebi neće gospodarski preporoditi Hrvatsku i dugoročno utjecati na razvoj turizma. Zato je besmisleno stalno juriti za rokovima otvaranja pojedinih dionica, kad se može pripremiti natječaj i na njemu voditi računa o interesima hrvatskog građevinarstva. Ali naša vlast o tome uopće ne vodi računa te je stranim firmama koje grade hrvatske ceste davala premije za prijevremeni završetak.

Moramo mnogo trezvenije graditi ceste i voditi računa o domaćim građevinarima, ne postavljajući nikakve političke rokove, kazao je predsjednik HSLS-a Čehok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙