FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRVI SASTANAK GRADONAČELNIKA VARAŽDINA I BANJE LUKE

BANJALUKA, 6. srpnja 2004. (Hina) - Gradonačelnik Banje Luke DragoljubDavidović u utorak je razgovarao s izaslanstvom grada Varaždina kojeje predvodio gradonačelnik Ivan Čehok. Prilikom ovoga, prvoga susretanakon rata, razmatrane su mogućnosti gospodarske, kulturne i suradnjeu oblasti sporta koje su uoči rata u Bosni i Hercegovini snažnopribližile ova dva grada.
BANJALUKA, 6. srpnja 2004. (Hina) - Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović u utorak je razgovarao s izaslanstvom grada Varaždina koje je predvodio gradonačelnik Ivan Čehok. Prilikom ovoga, prvoga susreta nakon rata, razmatrane su mogućnosti gospodarske, kulturne i suradnje u oblasti sporta koje su uoči rata u Bosni i Hercegovini snažno približile ova dva grada.

"Vjerujem da su se danas stekli svi uvjeti da suradnju na svim poljima u sljedećem razdoblju obnovimo kako bismo nastavili bogatu prijeratnu tradiciju", izjavio je banjalučki gradonačelnik Dragoljub Davidović.

Novinarima se obratio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok koji je naglasio da je zadaća dvojice gradonačelnika da "uzajamno pruže ruke i na taj način simbolički sagrade most po kojem će koračati naši građani".

Čehok je podsjetio da su prije rata u Banjoj Luci uspješno poslovale mnoge tvrtke iz Varaždina, te da je Varteks bio prvi koji je obnovio poslove 2001. godine.

"Učinit ćemo u najkraćem roku sve da bi našim gospodarskim subjektima omogućili da svoje partnere pronađu u Banjoj Luci", rekao je Čehok.

Generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Ivan Lepoglavec izjavio je Hini da su njegova višemjesečna nastojanja "okrunjena prvim susretom gradonačelnika Banje Luke i Varaždina". Izrazio je uvjerenost da je time otvorena nova stranica u suradnji RH i BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙