FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD PODRŽAVA ROKOVE ZA AFGANISTANSKE IZBORE

WASHINGTON,9. srpnja(Hina) - Sjedinjene Države podržale su u petakodluku zajedničkog tijela Afganistana i Ujedinjenih naroda za izboreda se predsjednički izbori u Afganistanu održe u listopadu, aparlamentarni u proljeće 2005.
WASHINGTON,9. srpnja(Hina) - Sjedinjene Države podržale su u petak odluku zajedničkog tijela Afganistana i Ujedinjenih naroda za izbore da se predsjednički izbori u Afganistanu održe u listopadu, a parlamentarni u proljeće 2005.

Glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher rekao je u priopćenju kako SAD podržavaju odluku Izbornog tijela te da će pružiti pomoć "tim povijesnim izborima".

"Ovi izbori predstavljat će još jedan važan događaj u tranziciji Afganistana u ustavnu, predstavničku vlast", rekao je Boucher.

Izborno tijelo objavilo je u petak kako će Afganistan održati predsjedničke izbore 9. listopada, a odgoditi parlamentarne izbore do travnja 2005.

Odluku je pozdravio i glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan i u priopćenju koje je objavio njegov glasnogovornik rekao kako je uvjeren da će afganistanski izbori, prvi u dugom razdoblju, biti provedeni uspješno.

Annan je rekao kako će dodatno vrijeme omogućiti stvaranje boljih uvjeta za održavanje slobodnih i poštenih parlamentarnih izbora.

Združeno izborno tijelo, odgovorno za provedbu i nadzor izbora u Afganistanu, objavilo je da je odgodilo parlamentarne izbore jer još nije dosegnut minimum preduvjeta za njihovo održavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙