FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SRBI ODBACILI "VELIKU SRBIJU"

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Izborom prozapadnog reformista BorisaTadića na predsjedničkim izborom birači u Srbiji odbacili su TomislavaNikolića i ultranacionalističku prošlost koju je on nastojao obnoviti,ocjenjuje Christian Science Monitor u utorak.
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Izborom prozapadnog reformista Borisa Tadića na predsjedničkim izborom birači u Srbiji odbacili su Tomislava Nikolića i ultranacionalističku prošlost koju je on nastojao obnoviti, ocjenjuje Christian Science Monitor u utorak.

Europljani su nakon objave rezultata izbora u Srbiji odahnuli, piše list i nastavlja: "Nakon što je Nikolić u prvom krugu izbora prije dva tjedna ostvario najbolji rezultat promatrači su se plašili da bi pobjeda Tomislava Nikolića, popularnog štićenika optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja, mogla obilježiti opasan povratak viziji 'velike Srbije' koja je dovela do ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini devedesetih godina".

"Cijela Nikolićeva stranka i njegovi komentari, u prošlosti pa sve do sada, nisu nešto za što bi Europa željela da određuje vanjsku politiku. Veličanje Šešelja i svega za što se on zalagao nije nešto za što je Europa željela da se vrati na vlast", izjavio je neimenovani "europski izvor" u Beogradu, navodi se u članku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙