FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KRIJUMČARI DROGE POMAGALI ZATVORENICIMA U BIJEGU IZ ZATVORA

RIO DE JANEIRO, 21. srpnja 2004. (REUTERS/Hina) - Dva su zatvorenikapoginula, a četvorica su pobjegla iz zatvora Frei Caneca u Rio deJaneiru u ponedjeljak nakon što su 50 pripadnika mjesne bandekrijumčara droge zasuli vatrom stražu i prebacili užad prekozatvorskih zidova kako bi zatvorenicima omogućili bijeg.
RIO DE JANEIRO, 21. srpnja 2004. (REUTERS/Hina) - Dva su zatvorenika poginula, a četvorica su pobjegla iz zatvora Frei Caneca u Rio de Janeiru u ponedjeljak nakon što su 50 pripadnika mjesne bande krijumčara droge zasuli vatrom stražu i prebacili užad preko zatvorskih zidova kako bi zatvorenicima omogućili bijeg.

Stražari su ubili dva zatvorenika dok su se penjali na zid, no četvorica su pobjegla u sirotinjsku četvrt Zinco blizu zatvora. Jedna je žena ranjena zalutalim metkom.

Državni tajnik za sigurnost Marcelo Itagiba rekao je da će zatvorski kompleks sa tri tisuće zatvorenika biti zatvoren, a oni premješteni u druge zatvore.

Napad se dogodio nakon što su vlasti suočene s novim valom napada na policiju širom Rija u kojima su u proteklih 15 dana poginula desetorica policajaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙