FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TISUĆE RISKIRAJU ŽIVOTE U UTRCI S BIKOVIMA U PAMPLONI

PAMPLONA, 7. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Tisuće trkača odjevenih ubijelo i crveno suočile su se u srijedu, prvog dana poznate utrke uPamploni, s rogovima pola tone teških bikova na ulicama togšpanjolskog grada.
PAMPLONA, 7. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Tisuće trkača odjevenih u bijelo i crveno suočile su se u srijedu, prvog dana poznate utrke u Pamploni, s rogovima pola tone teških bikova na ulicama tog španjolskog grada.

Jedan je muškarac morao biti odnesen na nosilima nakon što ga je bik pogodio rogovima u leđa, dok je drugi jedva preživio kada ga je životinja jednostavno pregazila.

Stranci iz cijelog svijeta sudjeluju na festivalu San Fermin, koji je postao slavan nakon knjige Ernesta Hemingwaya "Sunce se ponovno rađa", i zajedno sa španjolskim trkačima odjevenima u tradicionalnu bijelu odjeću s crvenim marama oko vrata trče pred bikovima po ulicama Pamplone.

Bikovi za borbe i mladi bikovi puštaju se za trajanja festivala u ograđenu uličicu da trče 825 metara do koride gdje će se navečer boriti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙