FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LOŠ DAN ZA EUROPSKU KOMISIJU

BRUXELLES, 20. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Za dužnosnike Europskekomisije, poznate po oprezu u komuniciranju s javnošću, utorak nećebiti dan za pamćenje jer su im dva puta "pobjegla" priopćenja vezanaza velike tvrtke.
BRUXELLES, 20. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Za dužnosnike Europske komisije, poznate po oprezu u komuniciranju s javnošću, utorak neće biti dan za pamćenje jer su im dva puta "pobjegla" priopćenja vezana za velike tvrtke.

Čak i prije nego što je počela današnja sjedinca u Strasbourgu, ured EK u Italiji objavio je priopćenje u kojem stoji da će EU odobriti zajam od 400 milijuna eura talijanskoj zrakoplovnoj kompaniji Alitaliji.

Glasnogovornik EU-a za pitanja prometa opozvao je priopćenje nakon što je Reuters objavio podatak iz ureda EK u Rimu, premda je sadržaj informacije bio u skladu s onim što su europski dužnosnici trebali potvrditi kasnije.

Međutim uslijedila je još veća greška. Dok je trajala sjednica u sjedištu Europskog parlamenta, dužnosnik EK je u prostoriju u kojoj borave novinari donio pisanu informaciju o tome da France Telecom mora otplatiti nezakonit državni zajam. kako se kasnije utvrdilo, radilo se samo o radnom nacrtu dokumenta o kojem je tek trebalo provesti raspravu.

U stvari, EK je od France Telecoma zatražila samo uplatu nenaplaćenog poreza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙