FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK ODOBRILA SPAJANJE SONY MUSICA I BMG-A

BRUXELLES, 20. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija odobrilaje spajanje glazbene kompanije Sony Music i BMG-a, čime će nastatinovi igrač na svjetskom tržištu koji bi mogao konkurirati globalnomlideru, Vivendijevom Univerasl Music Groupu.
BRUXELLES, 20. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija odobrila je spajanje glazbene kompanije Sony Music i BMG-a, čime će nastati novi igrač na svjetskom tržištu koji bi mogao konkurirati globalnom lideru, Vivendijevom Univerasl Music Groupu.

Spajanjem Sony Musica, dijela japanskog elektroničkog diva Sony Corp., i BMG-a, dijela njemačke medijske kompanije Bertlesmann, okupit će tako na jednom mjestu širok raspon umjetnika, uključujući Aerosmith, Beyonce i Britney Spears.

Sony BMG, nova kompanija, kontrolirat će više od 22 posto globalnog glazbenog tržišta, a godišnji prihodi trebali bi joj iznositi oko 6,4 milijardi eura. Očekuje se da će to spajanje rezultirati smanjivanjem ukupnog broja zaposlenih za 25 posto, odnosno za više od 2.000. Jednokratni troškovi spajanja iznosit će više od 300 milijuna dolara, no godišnje uštede dosegnuti će oko 350 milijuna eura.

Europski regulatori izjavili su da će pozorno pratiti daljnju konsolidaciju toga sektora. "Komisija će pozorno pratiti glazbeni sektor, kako on postaje sve više koncentriran i vrlo će pažljivo pratiti svaku daljnju koncentraciju u toj industriji", stoji u priopćenju Komsiije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙