FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić priredio prijem u povodu Dana državnosti

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić sa suprugomMilkom večeras je u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, primiopredstavnike Vlade i Hrvatskog sabora s Ivom Sanaderom i VladimiromŠeksom na čelu, predstavnike gospodarskog i javnog života, članovediplomatskog zbora, te predstavnike političkih stranaka i vjerskihzajednica.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić sa suprugom Milkom večeras je u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, primio predstavnike Vlade i Hrvatskog sabora s Ivom Sanaderom i Vladimirom Šeksom na čelu, predstavnike gospodarskog i javnog života, članove diplomatskog zbora, te predstavnike političkih stranaka i vjerskih zajednica.

U prigodnu govoru predsjednik Mesić je istaknuo da je Hrvatska u proteklih nekoliko godina učinila zapažene korake u razvitku demokracije, poboljšanju međunarodnog političkog položaja, kao i u gospodarskom rastu i razvitku.

Izjavio je kako je nova Vlada još više intenzivirala proeuropsku politiku pa je na pitanju ulaska Hrvatske u Europsku uniju i NATO savez ostvaren konsenzus svih političkih snaga u zemlji.

Podsjetio je kako je Hrvatska u travnju dobila pozitivno mišljenje Europske komisije o zahtjevu za članstvom, a nedavno i status kandidata, što je najbolja moguća čestitka Hrvatskoj za Dan državnosti.

Mesić je rekao kako reforme neće biti jednostavne ali europski standardi nam trebaju zbog nas samih, a time svi građani dobivaju perspektivu razvoja.

Ocijenio je kako je prihvaćanje prvog europskog Ustava dokaz da ujedinjena Europa nije samo zbroj članica i nacionalnih interesa već i zajednička vrijednost i dobrobit.

Predsjednik Mesić je istaknuo i da se slaveći Dan državnosti treba prisjetiti svih napora i uloženih žrtava. Sve žrtve položene u stoljetnoj težnji za nacionalnu slobodu, a napose u Domovinskom ratu dobivaju puni smisao tek ako Hrvatska postane stabilna, razvijena i prosperitetna europska zemlja, istaknuo je predsjednik.

"Pamtimo poginule i ranjene, tražimo nestale i suosjećamo sa svima koji su stradali i patili za Republiku Hrvatsku", rekao je Mesić.

Predsjednik je ocijenio kako s pouzdanjem možemo gledati u razdoblje koje je pred nama. Hrvatskoj treba Europa, treba nam članstvo u Europskoj uniji, treba nam novi razvojni ciklus. To možemo ostvatiri samo ujedinjeni oko ideja demokracije, vladavine prava, ljudskih sloboda i tekovina civilnog društva. To je interes svih snaga na političkoj sceni i svih građana Republike Hrvatske, zaključio je predsjednik Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙