FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUROPSKI POLITIČARI ODAJU POČAST THOMASU KLESTILU

BERLIN, 7. srpnja 2004. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroederodao je u srijedu počast austrijskom predsjedniku Thomasu Klestilu,koji je umro u noći s utorka na srijedu u Beču, i u svojoj porucisućuti posebice naglasio Klestilov angažman u "procesu europskogujedinjenja koji je snažno pridonio stabilizaciji našeg kontinenta,posebice središnje i južne Europe".
BERLIN, 7. srpnja 2004. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder odao je u srijedu počast austrijskom predsjedniku Thomasu Klestilu, koji je umro u noći s utorka na srijedu u Beču, i u svojoj poruci sućuti posebice naglasio Klestilov angažman u "procesu europskog ujedinjenja koji je snažno pridonio stabilizaciji našeg kontinenta, posebice središnje i južne Europe".

"Republika Austrija je izgubila državnika, Njemačka prijatelja, a Europa čovjeka koji je izgradio mostove", dodao je Schroeder.

I predsjednik Europske komisije Romano Prodi rekao je da je Klestil umnogome zaslužan za ujedinjenje Europe.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je Klestila "iznimnim državnikom".

Češki predsjednik Vaclav Klaus je izjavio da je Klestil učinio mnogo za dobre odnose dviju zemalja. "To veliki gubitak za Austriju i veliki gubitak za našu zemlju. Imali smo dobrog prijatelja u predsjedniku Klestilu", rekao je Klaus.

Bugarski predsjednik Georgi Parvanov preminulog je austrijskog predsjednika nazvao "velikim čovjekom i velikim političarom, vjernim prijateljem Bugarske".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙