FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brzojav sućuti predsjednika hrvatskog sabora V. Šeksa u povodu smrti austrijskog predsjednika T. Klestila

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks danas je u povodu smrti austrijskog predsjednika Thomasa Klestilauputio brzojav sućuti predsjedniku i predsjednici Donjeg i Gornjegdoma austrijskog parlamenta Andreasu Kholu i Anni ElisabethHaselbach.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u povodu smrti austrijskog predsjednika Thomasa Klestila uputio brzojav sućuti predsjedniku i predsjednici Donjeg i Gornjeg doma austrijskog parlamenta Andreasu Kholu i Anni Elisabeth Haselbach.

"S dubokom žalošću i tugom primio sam vijest o smrti dr. Thomasa Klestila. Republika Hrvatska, Hrvatski sabor i svi građani RH nikada neće zaboraviti povijesnu ulogu koju je u prvim godinama nakon hrvatskog osamostaljenja imala Austrija i njezina kontinuirana podrška naporima u stvaranju i obrani hrvatske neovisnosti.

U našim postignućima i danas sudjeluje srce i potpora naših velikih prijatelja među kojima Austrija zauzima posebno mjesto. Dr. Klestil je u svim tim ključnim godinama bio jedna od najvažnijih osoba austrijskog političkog života, čovjek koji je svojim moralnim autoritetom i osobnim zalaganjem dao veliki doprinos čvrstom prijateljstvu i odličnim bilateranim odnosima naših dviju zemalja", stoji u brzojavu sućuti predsjednika Hrvatskog sabora.

Osvrčući se na govor predsjednika Klestila u Hrvatskom saboru 2002., V. Šeks podsjeća da je dr. Klestil tada naglasio da nova, buduća Europa mora biti i Europa duha, Europa vrijednosti i Europa solidarnosti, te da su njegovo ljudsko i političko djelovanje nedvojbeno pridonijeli ostvarenju vizije takve Europe i zbližavanju austrijskog i hrvatskog naroda u duhu tih načela.

"Dopustite mi još jednom, da s Vama, svim zastupnicima austrijskog parlamenta i članovima obitelji dr. Klestila podijelim tugu zbog odlaska, sjajnog političara, velikog čovjeka i provjerenog prijatelja Hrvatske, stoji u brzojavu sućuti predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa u povodu smrti austrijskog predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙