FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga Nikole Mate Roščića "Nismo šutjeli za Krista i Hrvatsku - Izbor govora i članaka"

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebački nakladnik Hrvatskikatolički zbor "MI" objavio je ovih dana knjigu Nikole Mate Roščića"Nismo šutjeli za Krista i Hrvatsku - Izbor govora i članaka".
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebački nakladnik Hrvatski katolički zbor "MI" objavio je ovih dana knjigu Nikole Mate Roščića "Nismo šutjeli za Krista i Hrvatsku - Izbor govora i članaka".

U knjizi se nalazi izbor neobjavljenih i objavljenih predavanja, propovijedi i članaka nastalih u rasponu od dvadesetak godina, piše otac Roščić u pristupnom slovu i dodaje kako i naslov knjige kazuje da je riječ o uradcima koji su bili stanovit "progovor" u vremenima naše crkvene ili društvene šutnje.

Značajka je svih Roščićevih tekstova ozbiljnost pristupa problematici, piše u pogovru knjige Anđelko Mijatović i dodaje kako je bez obzira, radi li se o predavanju, propovijedi, prikazu, osvrtu, pa i pjesmi sve sastavljeno na osnovi pouzdanih podataka.

"Ružno je neprestano slušati kako se za prvo hrvatsko slobodno i demokratsko desetljeće rabi stara sintagma i krilatica francuskih revolucionara 'godine mraka' ili 'izgubljeno desetljeće', piše fra Roščić i dodaje kako se u tom istom duhu osporavanja optužuje i Katolička crkva u Hrvatskoj.

U ime ljudske i kršćanske uljudbe valjalo bi s doličnim i dužnim poštovanjem u časti držati lik i djelo prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, naglasio je Roščić u jednoj propovijedi koju objavljuje u knjizi.

Knjiga "Nismo šutjeli" na 252 stranice progovara o Domovini, Domovinskom ratu, Bleiburškoj tragediji, blaženom kardinalu Alojziju Stepincu, žrtvi jugokomunističkih policijskih progona kojeg je UDBA ubila u Parizu Bruni Bušiću, prvom predsjedniku Republike Hrvatske Franji Tuđmanu u vremenima "detuđmanizacije", o nasljeđu crvenih i crnih "jakobinaca", o "Međugorju" i "Hercegovačkom slučaju", i o "Teološkom društvu Kršćanska sadašnjost".

Predgovor knjizi "Nismo šutjeli" napisao je Anđelko Kaćunko, a pogovor Anđelko Mijatović.

Fra Nikola Mate Roščić (1940.) poznati je franjevac konventualac. Objavio je više knjiga, a među njima "Kristologija kamena" i "Nova religija globalizma"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙