FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milan Puljiz predstavio svoju knjigu "Građanin predsjednik"

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Autor i nakladnik Milan Puljizpredstavio je danas u Gradskoj kavani u Zagrebu svoju knjigu "Građaninpredsjednik".
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Autor i nakladnik Milan Puljiz predstavio je danas u Gradskoj kavani u Zagrebu svoju knjigu "Građanin predsjednik".

Knjiga mi je bila ukradena, što je presedan u hrvatskoj nakladničkoj djelatnosti, rekao je Puljiz i dodao kako mu je žao što se u toj prašini našao predsjednik Stjepan Mesić.

Za likovno oblikovanje moje knjige dizajner Boris Ljubičić je dobio 12 tisuća eura i plaćen PDV, a knjigu je trebala objaviti nakladnička kuća Profil, rekao je Puljiz i dodao kako su mu nakon nekog vremena iz te kuće poručili da će mu objaviti knjigu uz određene preinake u sadržaju.

Tiskat će mo tvoju knjigu bez privole i ugovora, poručili su mi iz Profila, rekao je Puljiz i dodao kako im je vratio polovicu dobivenoga honorara i prekinuo ugovor.

Za dvadesetak dana sam sam tiskao svoju knjigu, dodao je.

Knjigu "Građanin predsjednik" (304 str.) autor je razdijelio u pet poglavlja, četiri Mesićeva životna razdoblja - proljeće ili od ravnih i kosih crta do pravničke diplome, ljeto ili s Mikom i Savkom do zvijezda i pakla, jesen ili od sjetve do žetve, zima ili s vrha piramide u puk i iz puka na vrh, i peto poglavlje u koje je, kako piše, svrstao ono što u knjigu nije moglo stati.

Građu za knjigu u kojoj slika život i djelo Stjepana Mesića, autor je pronašao u razgovorima s predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem i njegovim prijateljima Josipom Manolićem, Dušanom Bilandžićem, Silvijem Degenom, Mirkom Braunom i Štefanijom Balog.

Milan Puljiz (1935.) novinar je u mirovini. Napisao je više knjiga, a među njima i "Sto pisama predsjedniku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙