FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBJAVLJEN HRVATSKI PRIJEVOD KNJIGE THOMASA HOBBESA "LEVIJATAN"

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebačka naklada Jesenski i Turkobjavila je hrvatski prijevod knjige engleskoga filozofa ThomasaHobbesa "Levijatan ili Građa, oblik i moć crkvene i građanskedržave".
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebačka naklada Jesenski i Turk objavila je hrvatski prijevod knjige engleskoga filozofa Thomasa Hobbesa "Levijatan ili Građa, oblik i moć crkvene i građanske države".

"Levijatan je veličanstveno književno dostignuće i najveće djelo političke filozofije na engleskom jeziku. Hobbes dokazuje da su ljudska bića iznad svega zaokupljena svojim individualnim željama i strahovima. On pokazuje da se sukob svakoga sa svakim može izbjeći samo prihvaćanjem sporazuma radi uspostavljanja mira. To podrazumijeva odstupanje dijela naše prirodne slobode nekoj vrhovnoj vlasti koja će zakon mira nametnuti svim građanima", ističe nakladnik na omotu knjige.

Knjiga "Levijatan ili Građa, oblik i moć crkvene i građanske države" (463 str.) raspravlja u četiri dijela o čovjeku, državi, kršćanskoj državi i kraljevstvu tame.

Knjizi su na kraju pridodane bilješke, kronologija, predmetno kazalo i prevoditeljeve napomene.

Na hrvatski jezik knjigu je preveo Borislav Mikulić.

Thomas Hobbes (1588.-1679.) engleski filozof i politički teoretičar napisao je više djela a među njima i "Ljudsku narav" i "O političkom tijelu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙