FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga Amy Welborn "Dekodirani da Vincijev kod"

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Splitski nakladnik Verbum objavio jeknjigu Amy Welborn "Dekodirani da Vincijev kod - Činjenice koje sekriju u pozadini romana Da Vincijev kod".
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Splitski nakladnik Verbum objavio je knjigu Amy Welborn "Dekodirani da Vincijev kod - Činjenice koje se kriju u pozadini romana Da Vincijev kod".

U "Dekodiranom Da Vincijevom kodu " osvrnula sam se na pitanja što su ih najčešće postavljali čitatelji romana "Da Vincijev kod", piše Amy Welborn i dodaje kako je poglavito riječ o pitanjima iz područja teologije i povijesti.

Cilj je ove knjige razotkrivanje činjenica i izvora u romanu Dana Browna "Da Vincijev kod", ističe nakladnik u predgovoru i dodaje kako autorica pronalazi nevjerojatan broj bjelodanih i neospornih pogrešaka u Brownovoj knjizi.

Čitav roman "Da Vincijev kod" upućuje na to kako je kršćanstvo kakvo poznajemo krivotvorina, a istina o njem potisnuta, piše Welborn i dodaje kako je unatoč očitim krivotvorinama u knjizi "Isus raspet, umro i uskrsnuo jer je On onaj po kome je stvorenje izmireno s Bogom."

Knjiga "Dekodirani da Vincijev kod" (173 str.) u deset poglavlja raščlanjuje teze iz Brownove uspješnice "Da Vincijev kod".

Autorica raščlanjuje prijepore u knjizi kao što su tajna i laži, odabir evanđelja, božanski izbor, svrgnuti kraljevi, Marija Magdalena, era boginje, kršćanstvo i misterijske religije, slučaja da Vinci, gral, templari i katolički kod.

Knjigu je na hrvatski jezik prevela Aleksandra Chwalowsky, a javnosti je prvi put predstavljena 8. srpnja u Splitu.

Amy Welborn (1960.) je američka stručnjakinja za crkvenu povijest, kolumnistica i književna kritičarka u mnogim američkim časopisima. Napisala je više knjiga, a među njima "Crkva" i "Krist".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙