FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: ASHDOWN JAČA SVOJ MANDAT POSEBNOG IZASLANIKA EU

MOSTAR, 16. srpnja 2004. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodnezajednice za BiH Paddy Ashdown u petak je navečer u televizijskomobraćanju stanovnicma BiH objavio da će ubuduće "u sve većoj mjerinastupati u ulozi posebnog izaslanika Europske unije u BiH".
MOSTAR, 16. srpnja 2004. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Paddy Ashdown u petak je navečer u televizijskom obraćanju stanovnicma BiH objavio da će ubuduće "u sve većoj mjeri nastupati u ulozi posebnog izaslanika Europske unije u BiH".

Ashdown je preuzimajući dužnost u BiH u proljeće 2002. godine najavio da će imati i mandat posebnog izaslanika Europske unije, ali ta njegova funkcija u protekle dvije godine nije naglašavana, nego je redovito u prvi plan istican mandat Visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH.

Ashdown je u petak navečer rekao da će Europa polako preuzimati vodeću ulogu u BiH i sve više utjecati na njegove aktivnosti. Govoreći o završetku mandata SFOR-a, kojeg bi do kraja ove godine trebale naslijediti vojne snage Europske unije (EUFOR), Ashdown je naglasio da "rat više ne predstavlja prijetnju Bosni i Hercegovini".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙