FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: SCHEFFER I SOLANA U ČETVRTAK U SARAJEVU

SARAJEVO, 14. srpnja 2004. (Hina) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de HoopScheffer i glavni tajnik Vijeća Europske unije i visoki predstavnik zazajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana posjetit će učetvrtak Sarajevo kako bi razgovarali s članovima Predsjedništva iVijeća ministara BiH, te s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH,uključujući visokog predstavnika međunarodne zajednice i posebnogizaslanika Europske unije u BiH Paddya Ashdowna, zapovjednika SFOR-agenerala Virgila Packetta i povjerenika Policijske misije Europskeunije u BiH Kevina Cartya, priopćio je Ured Visokog predstavnika(OHR).
SARAJEVO, 14. srpnja 2004. (Hina) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer i glavni tajnik Vijeća Europske unije i visoki predstavnik za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana posjetit će u četvrtak Sarajevo kako bi razgovarali s članovima Predsjedništva i Vijeća ministara BiH, te s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, uključujući visokog predstavnika međunarodne zajednice i posebnog izaslanika Europske unije u BiH Paddya Ashdowna, zapovjednika SFOR-a generala Virgila Packetta i povjerenika Policijske misije Europske unije u BiH Kevina Cartya, priopćio je Ured Visokog predstavnika (OHR).

Navodi se kako je ovaj posjet Scheffera i Solane Bosni i Hercegovini u svjetlu nedavnih odluka donesenih na NATO summitu u Istanbulu i na sastanku ministara Europske unije kako bi se dogovorio početak prijelaza misije SFOR-a u misiju vojnih snaga Europske unije. Na ova dva skupa, naime, odlučeno je da SFOR bude zamijenjen EUFOR-om, europskim vojnim snagama.

Scheffer, Solana, general Packett i Ashdown će u četvrtak posjetiti i SFOR-ov kamp u Butmiru kod Sarajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙