FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHEFFER I SOLANA IZRAZILI POTPORU NATO-A I EU

SARAJEVO, 15. srpnja 2004. (Hina) - NATO i EU učinit sve što je unjihovoj moći da BiH ostvari svoje snove i uključi se u euroatlanskeintegracije, izjavili su u četvrtak u Sarajevu glavni tajnik NATO-aJaap de Hoop Scheffer i glavni tajnik Vijeća EU i visoki predstavnikza zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana nakonrazgovora s članovima Predsjedništva BiH. Oni su objasnili kako jenjihov posjet Sarajevu znak potpore NATO-a i EU BiH.
SARAJEVO, 15. srpnja 2004. (Hina) - NATO i EU učinit sve što je u njihovoj moći da BiH ostvari svoje snove i uključi se u euroatlanske integracije, izjavili su u četvrtak u Sarajevu glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer i glavni tajnik Vijeća EU i visoki predstavnik za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana nakon razgovora s članovima Predsjedništva BiH. Oni su objasnili kako je njihov posjet Sarajevu znak potpore NATO-a i EU BiH.

"NATO izražava potporu snagama EU koje će početkom iduće godine preuzeti dužnost od sadašnjeg SFOR-a", rekao je Scheffer dodavši kako NATO ne odlazi iz BiH.

Predsjedajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić je rekao kako Predsjedništvo BiH očekuje da će snage EU u BiH koje će naslijediti SFOR, težište svojih aktivnosti usmjeriti na uhićenje optuženika za ratne zločine, deminiranje i prikupljanje zaostalog oružja.

Tihić je također kazao da dolazak snaga EU umjesto SFOR-a predstavlja važan korak BiH na putu u euroatlanske integracije.

Scheffer i Solana će u popodnevnim satima razgovarati s članovima Vijeća ministara BiH te će posjetiti i sjedište policijske misije EU u BiH. U razgovorima sudjeluju i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown i zapovjednik SFOR-a general Virgil Packett.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙