FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANTIRASISTIČKI POKRET UPOZORIO NA VRLO NESPRETNU CHIRACOVU IZJAVU

PARIZ, 15. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Francuski Pokret protiv rasizma iza prijateljstvo među narodima (MRAP) kritizirao je u četvrtak "vrlonespretnu" izjavu predsjednika Jacquesa Chiraca koji "židove imuslimane ne smatra Francuzima".
PARIZ, 15. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Francuski Pokret protiv rasizma i za prijateljstvo među narodima (MRAP) kritizirao je u četvrtak "vrlo nespretnu" izjavu predsjednika Jacquesa Chiraca koji "židove i muslimane ne smatra Francuzima".

Na uobičajenom televizijskom nastupu u prigodi državnog blagdana 14. srpnja, francuski predsjednik je rekao: "Naši sugrađani židovi, muslimani, pa i drugi, među kojima su neki i Francuzi, žrtve su agresije samo zato što ne pripadaju ili ne dolaze iz ove ili one zajednice".

"U sadašnjem kontekstu te riječi mogu samo stvoriti još veću zbrku", misli antirasistička organizacija.

Spomenuta je izjava dio odgovora na novinarsko pitanje o aferi Marie, djevojci koja je izmislila da su je u petak napali mladi Arapi i Afrikanci jer su mislili da je Židovka.

MRAP usto ističe da se politički dužnosnici koji su osudili "naciste iz predgrađa", to jest tobožnje napadače 23-godišnje djevojke, "uopće nisu ispričali stanovnicima koje su tako uvrijedili".

Muslimanski dužnosnici u Francuskoj prosvjedovali su ovog tjedna zbog brzopletosti političke klase koja je osudila čin za koji se kasnije utvrdilo da je čista laž.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙