FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FRANCUSKOJ RASIZAM I ANTISEMIZITAM "U PORASTU"

PARIZ, 9. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Broj rasističkih i antisemitskihakcija u Francuskoj u prvih šest mjeseci 2004. je u "velikom jeporastu" i već je sada veći od ukupnog broja takvih ispada počinjenihu cijeloj prošloj godini, izjavio je u petak glasnogovornik vladeJean-Francois Cope.
PARIZ, 9. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Broj rasističkih i antisemitskih akcija u Francuskoj u prvih šest mjeseci 2004. je u "velikom je porastu" i već je sada veći od ukupnog broja takvih ispada počinjenih u cijeloj prošloj godini, izjavio je u petak glasnogovornik vlade Jean-Francois Cope.

U sklopu borbe protiv tih ispada, premijer Jean-Pierre Raffarin "odlučio je prijeći u veću brzinu i zakazao je za rujan veliki sastanak svih policijskih upravitelja", rekao je Cope nakon petog sastanka Međuministarskog odbora za borbu protiv rasizma i antisemitizma u Matignonu.

Prema posljednjim podacima ministarstva unutarnjih poslova koje je prenio jedan dnevni list, u prvih šest mjeseci zabilježeno je 95 rasističih i ksenofobnih akcija i 161 slučaj prijetnji i zastrašivanja. U istom razdoblju je zabilježeno 135 napada na židove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙