FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC: EU MORA DAVATI MILIJARDU DOLARA GODIŠNJE ZA BORBU PROTIV AIDS-A

BANGKOK, 13. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Europska unija bi borbu protivAIDS-a morala financirati s milijardu dolara godišnje, poručio je uutorak francuski predsjednik Jacques Chirac sudionicima 15.međunarodne konferencije za borbu protiv te bolesti koja se održava uBangkoku.
BANGKOK, 13. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Europska unija bi borbu protiv AIDS-a morala financirati s milijardu dolara godišnje, poručio je u utorak francuski predsjednik Jacques Chirac sudionicima 15. međunarodne konferencije za borbu protiv te bolesti koja se održava u Bangkoku.

Međutim, Chiracov prijedlog, kojeg je izaslanicima konferencije prenio francuski ministar razvoja Xavier Darcos, mnogo je manji od zahtjeva UN-ova Globalnog fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije i inicijative glavnog tajnika Kofija Annana.

Ta organizacija smatra da bi EU u sljedeće tri godine za borbu protiv navedenih bolesti trebala donirati 14 milijuna dolara. Isti se iznos očekuje od Sjedinjenih Država.

Na konferenciji u Bangkoku je u utorak priopćeno da je broj siročadi uzrokovanih AIDS-om u svijetu porastao s 11.5 na 12.3 milijuna u posljednje dvije godine. Čak i kada bi širenje HIV-a danas bilo zaustavljeno, broj siročadi će do 2010 narasti na 18.4 milijuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙