FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MPŠVG:Naredba o mjerama sigurnosti i zaštite od nekontroliranog uvođenja GMO kukuruza u okoliš

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petar Čobanković donio je 14. srpnja Naredbu omjerama sigurnosti i zaštite od nekontroliranog uvođenja u okolišhibridnog kukuruza "PR34G13", koji sadrži genetski modificiraniorganizam, objavili su iz resornog ministarstva.
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković donio je 14. srpnja Naredbu o mjerama sigurnosti i zaštite od nekontroliranog uvođenja u okoliš hibridnog kukuruza "PR34G13", koji sadrži genetski modificirani organizam, objavili su iz resornog ministarstva.

Prema toj Naredbi naređuje se uništavanje svih usjeva zasijanih tim sjemenom hibridnog kukuruza, kao mjera sigurnosti i mjera zaštite od nekontroliranog uvođenja u okoliš GMO-a.

Uništavanje navedenih usjeva dužne su bez odlaganja, a najkasnije do 24. srpnja ove godine, obaviti sve pravne i fizičke osobe, vlasnici usjeva.

Fizičke i pravne osobe, vlasnici usjeva hibridnog kukuruza "PR34G13" koji sadrži GMO, dužni su odmah prijaviti zasijane površine nadležnom poljoprivrednom inspektoru Ureda državne uprave u svojoj županiji, odnosno Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, gdje će dobiti i sve ostale obavijesti za daljnje postupanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙