FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POVRATAK LIPICANERA JOŠ UVIJEK NEIZVJESTAN

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo hrvatskog ministarstvapoljoprivrede složilo se da podmladak lipicanera ostane u Srbiji ispremno je za svako mlado grlo izdati valjan rodovnik, izjavljuje zanovosadski "Dnevnik" pomoćnica ministrice SCG-a za poljoprivreduSuzana Đorđević-Milošević povodom sastanka u Novom Sadu na temurješavanja spora ko vlasništva nad konjima.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo hrvatskog ministarstva poljoprivrede složilo se da podmladak lipicanera ostane u Srbiji i spremno je za svako mlado grlo izdati valjan rodovnik, izjavljuje za novosadski "Dnevnik" pomoćnica ministrice SCG-a za poljoprivredu Suzana Đorđević-Milošević povodom sastanka u Novom Sadu na temu rješavanja spora ko vlasništva nad konjima.

Hrvatsko izaslansvo ponovilo je ranije stavove da se konji moraju vratiti u Lipik bez ikakve novčane odštete a zauzvrat je kao posebnu pogodnost ponudilo posredovanje pri učlanjivanju Srbije u Međunarodnu federaciju uzgajivača lipicanera, naglašava Đorđević-Milošević.

"Ako sadašnji vlasnik ne pristane na ove uvjete predaje konja do koje smo došli nakon dugih pregovora, Ministarstvo poljoprivrede prestat će posredovatzi u ovom problemu i proslijediti ga Ministarstvu vanjskih poslova i Vladi Republike Srbije", naglašava pomoćnica ministrice SCG-a za poljoprivredu.

Izaslanstva su obišla konje, smještene u ergeli Todora Bukinaca između Novog Sada i Veternika, kako bi razgovarali s vlasnikom o tehničkim i veterinarsko-sanitarnim detaljima transporta. Bukinac pak ne želi razgovarati s novinarima, "pa smo ostali uskraćeni za informaciju je li uopće prihvatio ponuđene uvjete", ističe "Dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙