FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD NAREDIO ODLAZAK OBITELJI VOJNIKA IZ BAHREINA

MANAMA, 3. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Američki ministar obrane DonaldRumsfeld odobrio je zbog pojačane prijetnje terorističkim napadimaprivremeni premještaj članova obitelji vojnika i osoblja koje nijenužno za rad u Bahreinu.
MANAMA, 3. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld odobrio je zbog pojačane prijetnje terorističkim napadima privremeni premještaj članova obitelji vojnika i osoblja koje nije nužno za rad u Bahreinu.

"U ovome trenutku još ne znamo točno kako će i kada otići", rekao je u subotu glasnogovornik američke Pete flote, James Graybeal.

Uputa o premještaju došla je nakon što je State Department 1. srpnja izdao naredbu o zabrani putovanja u Bahrein. Dužnosnici State Departmenta rekli su kako postoji "uvjerljiva informacija koja upućuje na to da ekstremisti (...) planiraju napade u Bahreinu" i dodao: "U susjednoj Saudijskoj Arabiji, na primjer, teroristi su vozilima bombama napadali stambene zgrade i bilo je mnogo poginulih i ranjenih američkih državljana".

Procjenjuje se da se naredba odnosi na oko 650 članova obitelji vojnika i osoblja ministarstva obrane. Vojno osoblje i vodeći dužnosnici ostaju u Bahreinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙