FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU NAJAVILA PROGRAM MODERNIZACIJE POLJSKE POLJOPRIVREDE

BRUXELLES, 9. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Europska komisija najavila je1,8 milijardi eura vrijedan program pomoći za restrukturiranje imodernizaciju poljskog poljoprivrednog sektora.
BRUXELLES, 9. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Europska komisija najavila je 1,8 milijardi eura vrijedan program pomoći za restrukturiranje i modernizaciju poljskog poljoprivrednog sektora.

"Ambiciozan cilj tog dvogodišnjeg programa je izgradnja konkurentnijeg poljoprivrednog i prehrambenog sektora u Poljskoj, razvitak ruralnih područja te zemlje, poticanje rasta prihoda te stvaranje boljih prilika za zapošljavanje", kazao je povjerenik Europske unije (EU) za poljoprivredu Franz Fischler.

Prema riječima dužnosnika Komisije, prioritete programa definirala je poljska vlada, koja će također izabrati projekte na koje će biti usmjerena EU pomoć.

EU sredstva bit će u prvome redu uložena u poboljšanje učinkovitosti poljske poljoprivrede, s ciljem približavanja njezinih proizvoda zahtjevima potrošača. Jedan od ključnih prioriteta je i podizanje razine higijenskih standarda i standarda zaštite okoliša.

EU pomoć također će biti korištena za gradnju infrastrukture za upravljanje vodama u poljoprivredi te sprječavanje poplava.

Ta zemlja, koja se Uniji priključila 1. svibnja, ima ogroman ali još uvijek relativno neučinkovit poljoprivredni sektor. EU je usmjerena na njegovu modernizaciju, kako bi se razina poljske poljoprivrede uskladila s onima zapadne Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙