FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILIPINSKE SNAGE ČEKAJU NAREDBU ZA POVLAČENJE IZ IRAKA

MANILA, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Filipinska vojska u četvrtakčeka naredbu o povlačenju iz Iraka čime službena Manila pokušavaspasiti život civila taoca iako je Sjedinjene Države nagovaraju da nepopusti pred ucjenom otmičara.
MANILA, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Filipinska vojska u četvrtak čeka naredbu o povlačenju iz Iraka čime službena Manila pokušava spasiti život civila taoca iako je Sjedinjene Države nagovaraju da ne popusti pred ucjenom otmičara.

No i dan dan nakon što je vlada priopćila da nastoji udovoljiti zahtjevima gerilaca i povući 51 humanitarca, još vlada nedoumica oko toga odlaze li filipinske snage ili ne.

Glasnogovornik zračnih snaga bojnik Restituto Padilla rekao je da nije primio nikakvu naredbu te da su dva transportna zrakoplova C-130 predviđena za evakuaciju trenutačno u misiji na jugu zemlje.

"Još ništa... Zapravo, dva zrakoplova koja bi morala biti u spremna za Irak upravo su u akciji na Mindanau", rekao je.

Predstavnik policije Honorio Agnila iz odjela za razmještanje policijskih snaga kaže da snage u Iraku normalno obavljaju svoje dužnosti.

Gerilci u Iraku prijete da će ubiti taoca Angela de la Cruza ako Manila ne povuče svoja 43 vojnika i osmoricu policajaca do 20. srpnja, mjesec dana prije roka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙