FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SLUČAJ LEGIJA POKAZUJE KAKO OD PRIPADNIKA PODZEMLJA NASTAJE NACIONALNI JUNAK

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Milorad Ulemek Legija tipski jeuzorak podzemlja koje su nacionalni čelnici - bilo da su napadali ilise branili - regrutirali za potrebe rata i promovirali ih u junake,komentira sarajevsko "Oslobođenje" suđenje optuženom za ubojstvosrpskog premijera Zorana Đinđića.
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Milorad Ulemek Legija tipski je uzorak podzemlja koje su nacionalni čelnici - bilo da su napadali ili se branili - regrutirali za potrebe rata i promovirali ih u junake, komentira sarajevsko "Oslobođenje" suđenje optuženom za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića.

Srbija je ovovremena Augijeva štala, konstatira sarajevski list, dodajući da se iz te zemlje "još prije petnaest godina počeo širiti nepodnošljiv i otrovan smrad, spoj velikodržavnog nacionalizma, boljševičko-četničkog nasilja, kriminala i korupcije, koji se uskoro proširio i na susjedne zemlje, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu".

Od tog su otrova stradale stotine tisuća ljudi a milijun ih je ostalo bez doma, podsjeća list i napominje: "I Tuđman je volio svoje pse rata i brinuo da budu u dobroj kondiciji. Oni su ubijali srpske civile i palili njihove kuće a Otac nacije dijelio im je odličja", naglašava "Oslobođenje", dodajući da je Tuđman Hrvatskoj ostavio u nasljeđe najagresivniju desnicu u Europi.

Zagreb danas "ispunjava gomile formulara" koji mu stižu iz Bruxellesa i čini se da to dobro radi ali provjera navedenih podataka tek slijedi, upozorava "Oslobođenje.

Pokaže li se da oni nisu realna slika stvarnosti, ulazak u europsko dršutvo bit će upitan, zaključuje sarajevski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙