FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAGREB PODUPIRE AKCIJU CENTRA SIMONA WIESENTHALA

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Centar Simona Wiesenthala ima potporusvijeta u potrazi za pravdom i informacijama o zločincima iz razdobljaHolokausta, što je u Zagrebu potvrdio i hrvatski predsjednik StjepanMesić, konstatira sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Centar Simona Wiesenthala ima potporu svijeta u potrazi za pravdom i informacijama o zločincima iz razdoblja Holokausta, što je u Zagrebu potvrdio i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, konstatira sarajevsko "Oslobođenje".

Ravnatelj izraelske podružnice te organizacije Ephraim Zuroff stigao je u Hrvatsku "gdje je na udaru nekadašnji zapovjednik ustaškog redarstva iz Požege, sada 83-godišnjak, kojeg smatraju odgovornim za odvođenje Židova iz Slavonije u logore smrti", tumači list u osvrtu na netom pokrenutu akciju Centra Simona Wiesenthala pod nazivom "Posljednja prilika".

"Možda se kakav stari, preživjeli zločinac skriva i u BiH, ali je sigurno da su u našoj zemlji, kao i u SCG-u, njihovi dostojni nasljednici iz posljednjeg rata, za čijim glavnim akterima godinama traje bezuspješna potraga", podsjeća "Oslobođenje", sugerirajući u tom kontekstu osnivanje odgovarajućeg "centra za uhićivanje ratnih zločinaca u BiH".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙