FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SCG TREBA UČITI OD HRVATA KAKO ISPUNJAVATI OBVEZE PREMA HAAGU

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Međunarodna zajednica od SCG-a tražibezuvjetnu suradnju sa sudom u Haagu a "mi to moramo uraditi, ne zatošto nam tako zapovijedaju, nego zato što je to u našem interesu",rekao je ministar vanjskih poslova SCG-a Vuk Drašković na BKteleviziji u emisiji "Sučeljavanje" i dodao da treba "učiti odHrvata", prenose beogradske "Večernje novosti".
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Međunarodna zajednica od SCG-a traži bezuvjetnu suradnju sa sudom u Haagu a "mi to moramo uraditi, ne zato što nam tako zapovijedaju, nego zato što je to u našem interesu", rekao je ministar vanjskih poslova SCG-a Vuk Drašković na BK televiziji u emisiji "Sučeljavanje" i dodao da treba "učiti od Hrvata", prenose beogradske "Večernje novosti".

"Ne vidim ni jedan razlog za neizručivanje optuženih, kao ni za zadržavanje dokumenta koje traži Haag. Neispunjavanje obaveza značit će nepoštivanje Ujedinjenih naroda", rekao je Drašković i dodao da bi se u protivnom "mogli sučeliti s novom rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a", prenosi beogradski list.

"Ako već ne možemo učiti od sebe, učimo nešto i od Hrvata. Oni su upravo ispunjavanjem obveza prema haaškom sudu prečicom uskočili u vlak za Europu", dodao je Drašković, prenosi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙