FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: TADIĆEV STAV PREMA KRIVNJI ZA RAT LOGIČAN JE NASTAVAK MILOŠEVIĆEVE POLITIKE

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Novoizabrani srpski predsjednik BorisTadić stao je u obranu lika i djela Slobodana Miloševića oprobanimreceptom koji glasi - rasporedi krivnju za rat i zločine na sve tristrane, bilježi sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Novoizabrani srpski predsjednik Boris Tadić stao je u obranu lika i djela Slobodana Miloševića oprobanim receptom koji glasi - rasporedi krivnju za rat i zločine na sve tri strane, bilježi sarajevsko "Oslobođenje".

Ustvrdivši u jednom interviewu da Slobodan Milošević nije bio jedini ratni huškač već su to bili i Franjo Tuđman i Alija Izetbegović, Tadić tvrdi da se zato predsjednici Hrvatske, Bosne i Hercegovine Srbije moraju ispričati jedni drugima, podsjeća sarajevski list.

Takav je stav zapravo "logičan nastavak politike službenog Beograda, započete još za Miloševićeve ere", upozorava "Oslobođenje", zaključujući da "Tadić, što se odnosa prema BiH, tiče, nije nikakva promjena bez obzira na to što je cijeli svijet slavio njegovo ustoličenje zbog 'pobjede demokracije i europske Srbije nad Tomislavom Nikolićem koji još sniva granicu Karlova-Virovitica-Karlobag".

"Tadić sanja ulazak u europsku obitelj ali put k njoj vodi preko Srebrenice", upozorava sarajevski list, podsjećajući da će "na dan službene i svečane inauguracije novog predsjednika Srbije u Beogradu 11. srpnja u Srebrenici biti ukopano još 335 identificiranih žrtava najvećeg zločina u Europi nakon Drugog svjetskog rata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙