FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRAD: GENERAL PAVKOVIĆ PRIJETI OSVETOM U SLUČAJU IZRUČENJA HAAGU, DRAŠKOVIĆ REAGIRA

BEOGRAD: GENERAL PAVKOVIĆ PRIJETI OSVETOM U SLUČAJU IZRUČENJA HAAGU, DRAŠKOVIĆ REAGIRABEOGRAD,4. srpnja 2004.(Hina) - Srbijanski general Nebojša Pavković, optužen pred Haškim sudom za ratne zločine, zaprijetio je osvetomsvima koji njega i još trojicu optuženih generala namjeravaju izručitiMeđunarodnom sudu za ratne zločine na području bivše Jugoslavije(ICTY).
BEOGRAD,4. srpnja 2004.(Hina) - Srbijanski general Nebojša Pavković, optužen pred Haškim sudom za ratne zločine, zaprijetio je osvetom svima koji njega i još trojicu optuženih generala namjeravaju izručiti Međunarodnom sudu za ratne zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY).

"Osveta će stići svakog tko odluči o izručenju mene i još trojice policijskih i vojnih generala Haškom tribunalu", rekao je bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Pavković kako u nedjelju prenosi novosadski "Građanski list".

Pavkovićeve prijetnje u nedjelju prenosi i beogradski dnevnik Večernje novosti. Optuženi general također je optužio svoju zemlju da ga je napustila.

Haški sud je u listopadu prošle godine optužio Pavkovića i generala VJ Vlaimira Lazarevića, kao i policijske zapovjednike Sretena Lukića i Vlastimira Đorđevića za zločine protiv albanskog stanovništva na Kosovu tijekom sukoba 1999. godine.

Ministar vanjskih poslova Vuk Drašković za B92 je izjavio da su to vrlo otvorene prijetnje i da država preko toga ne smije preći.

“Naravno da država treba reagirati, ali nemojte očekivati reakciju od Ministarstva vanjskih poslova, jer mi ne zapovjedamo policiji, niti smo nadležni za hitnu reakciju pravosudnih organa. Nebojša Pavković me nije iznenadio ovom prijetnjom. Dobro pamtim 2000. godinu i budvanski atentat na mene u kojemu je on sudjelovao. Mislim da preko ovakvih prijetnji država ne smije prijeći. Ja sam, kao ministar vanjskih poslova postupio po slovu domaćeg zakona, optužnice koje su bile u ministarstvu proslijedio sam nadležnom organu, Okružnom sudu, da provede zakoniti postupak”, rekao je Drašković.

Po zakonu, postupak o izručenju četvorice generala sada se mora provesti do kraja, poručio je Vuk Drašković. Izručenje se može zaustaviti samo odlukom republičke vlade ili Savjeta ministara SCG i to, kako je istaknuo Drašković, samo ako republička vlada zaključi da bi izručenje ugrozilo sigurnost države, ili ukoliko takav stav zauzme Savjet ministara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙