FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: IZASLANSTVA HRVATSKE I SRBIJE RAZGOVARALO O SANACIJI ŽELJEZNIČKOG MOSTA KOD BOGOJEVA

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Na zajedničkom sastankusrpsko-hrvatske radne skupine koja je obišla oštećeni most kodBogojeva i izrazila potrebu da se na relaciji Subotica-Vinkovci štoprije uspostavi željeznički promet, zaključeno da se dvije zemlje"maksimalno angažiraju na prikupljanju dokumentacije za sanaciju mostakako bi radovi popravka počeli već sljedeće godine", prenosinovosadski "Dnevnik" riječi zamjenika ministra za kapitalneinvesticije SCG-a Miodraga Jocića.
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Na zajedničkom sastanku srpsko-hrvatske radne skupine koja je obišla oštećeni most kod Bogojeva i izrazila potrebu da se na relaciji Subotica-Vinkovci što prije uspostavi željeznički promet, zaključeno da se dvije zemlje "maksimalno angažiraju na prikupljanju dokumentacije za sanaciju mosta kako bi radovi popravka počeli već sljedeće godine", prenosi novosadski "Dnevnik" riječi zamjenika ministra za kapitalne investicije SCG-a Miodraga Jocića.

"Zahvaljujući posredovanju hrvatske strane i veleposlanika SCG-a u Hrvatskoj Milana Simurdića, zemlje Norveška i Belgija će pomoći u sanaciji mosta koji je na tom prijelazu između dvije zemlje bio prekinut zbog oštećenja mosta za vrijeme NATO-ova bombardiranja 1999. godine. Obje će zemlje pomoći s po 150 tisuća eura donacija, no kako Prometni institut procjenjuje da bi popravak mogao stajati 650 tisuća eura, očekujemo da razliku osigura Europska agencija za rekonstrukciju i da taj iznos uđe u plan pomoći Srbiji za 2005. godinu", kaže u razgovoru za novosadski list Jocić.

List piše da bi zajednički sastanak u Apatinu nadležnih ministarstava i predstavnika željeznica dviju država i projektanata trebao ubrzati nužne predstojeće aktivnosti da se ponovno uspostavi i omogući prijevoz putnika i robe za kojim je iskazan veliki interes. "S obzirom na prevelike potrebe koje svake godine prelaze proračunske mogućnosti, pitali smo zamjenika ministra bi li u popravku mogla pomoći i Hrvatska koja je također podjednako, ako ne i više, zainteresirana za uspostavu željezničkog prometa", piše list i dodaje da je Jocić odgovorio da je oštećenje samo sa strane SCG-a pa ova država mora snositi troškove popravka. Tako za sada sanacija važnog željezničkog mosta koji povezuje dvije susjedne države, ostaje zajednička želja i interes iskazan još prije godinu dana kada je hrvatsko izaslanstvo posjetilo Beograd, piše novosadski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙