FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUTRA NASTAVAK SUĐENJA OPTUŽENIMA ZA ZLOČIN NA OVČARI

BEOGRAD,28. lipnja 2004.(Hina) - U utorak se pred vijećem Specijalnogsuda za ratne zločine u Beogradu, nastavlja suđenje šestoricioptuženih za ratni zločin na Ovčari, ubojstvo najmanje 192 hrvatskaratna zarobljenika 1991. godine.
BEOGRAD,28. lipnja 2004.(Hina) - U utorak se pred vijećem Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu, nastavlja suđenje šestorici optuženih za ratni zločin na Ovčari, ubojstvo najmanje 192 hrvatska ratna zarobljenika 1991. godine.

Specijalno tužiteljstvo bi u nastavku suđenja, kako je to ranije najavio glasnogovornik Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine Bruno Vekarić, trebalo podići optužnicu protiv još 14 osoba za ratni zločin protiv hrvatskih ratnih zarobljenika, te bi taj postupak trebao biti spojen s već započetim postupkom suđenja šestorici prvotno optuženih za taj zločin, čime bi se na optuženičkoj klupi trebalo naći ukupno 20 optuženih.

Na već započetom suđenju za zločin na Ovčari optuženi su bivši zapovjednik teritorijalne obrane Vukovara i njegov zamjenik Miroljub Vujović i Stanko Vujanović, te pripadnici TO Jovica Perić, Ivan Anastasijević (ranije Ivan Husnik), Predrag Madžarac i Milan Vojnović. Sva šestorica su u svojoj obrani negirali da su počinili zločin, te su tvrdili da Teritorijalna obrana u Vukovaru nije niti postojala.

Suđenje koje se nastavlja sutra, 29. lipnja, kako je predviđeno, trajat će do 7. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙