FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski parlament će do kraja srpnja ratificirati ssp

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Velika Britanija će do kraja ovogamjeseca završiti postupak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji ipridruživanju (SSP) između Hrvatske i Europske unije, doznaje se usrijedu u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Velika Britanija će do kraja ovoga mjeseca završiti postupak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Hrvatske i Europske unije, doznaje se u srijedu u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Postupak ratifikacije, koji je dugo bio zamrznut zbog britanskog nezadovoljstva hrvatskom suradnjom s Haškim sudom, započeo je raspravom u Domu lordova, gornjem domu britanskog parlamenta, koja je održana prošli tjedan, u četvrtak 8. srpnja.

U utorak 12. srpnja, o ratifikaciji je održana rasprava u nadležnom odboru Donjeg doma parlamenta. SSP treba još biti potvrđen u Donjem domu, ali o njemu se više neće raspravljati.

Cijeli postupak ratifikacije, koji završava potpisom ministra vanjskih poslova i notifikacijom pri Vijeću Europske unije, okončat će se do kraja ovoga mjeseca, rečeno je Hini u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Britanija će kao posljednja od zemalja iz EU-15 ratificirati SSP.

Sklapanjem Protokola 7, kojim se SSP-a prilogođava činjenici da se EU-u 1. svibnja proširio na 10 novih zemalja, taj je sporazum automatski prihvaćen i u novim članicama, čime se izbjegava potreba ratifikacije u njihovim parlamentima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙