FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VERHEUGEN ODBACUJE KRITIKE PREMA KOJIMA SU NJEGOVE EKONOMSKE KVALIFIKACIJE SLABE

BERLIN, 30. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Europski povjerenik GuentherVerheugen, kojega bi Nijemci rado vidjeli na mjestu zamjenikapredsjednika za ekonomsku politiku u predstojećem sastavu Komisije,odbacio je u srijedu kritike na njegov račun prema kojima su njegoveekonomske kvalifikacije preslabe.
BERLIN, 30. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Europski povjerenik Guenther Verheugen, kojega bi Nijemci rado vidjeli na mjestu zamjenika predsjednika za ekonomsku politiku u predstojećem sastavu Komisije, odbacio je u srijedu kritike na njegov račun prema kojima su njegove ekonomske kvalifikacije preslabe.

U pogledu njegova petogodišnjeg mandata na mjestu povjerenika EU-a za proširenje, za Njemačku televiziju ARD Verheugen je izjavio: "Ako takvo iskustvo nije dovoljno za posao koordiniranja ekonomske politike, ne znam što bi trebalo biti."

Portugalski premijer Jose Manuel Durao Barroso, kojega je EU jučer imenovao novim predsjednikom Europske komisije morat će donijeti odluku o osoblju s kojim će surađivati od studenoga kada preuzme svoju novu dužnost.

Diplomati tvrde kako se nagađa da je njemački kancelar Gerhard Schroeder privatno od Barrosa tražio da Veheugena imenuje na mjesto potpredsjednika Komisije za ekonomsku politku što su ga predložile Njemačka, Francuska i Britanija. Barroso je u srijedu kazao kako nikome nije dao nikakva formalna jamstva, unatoč tomu što ih je nekoliko već lobiralo za postavljanje njihovih nacionalnih kandidata na neka ključna mjesta.

Verheugen je odbacio kritike njemačke oporbe prema kojima je preslab ekonomski stručnjak te je protivnicima odgovorio kako je upravo on pomogao u ekonomskoj transformaciji i ustroju zemalja koje su se EU-u pridružile u svibnju.

"Mislim da nema političara u njemačkoj oporbi koji je donio tako puno važnih odluka vezanih za ekonomsku politiku tijekom godinu dana, koliko sam ja ih morao donositi svakog tjedan tijekom posljednjih pet godina", rekao je. Prva zadaća novog povjerenstva bit će jačanje ekonomskih temelja u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙