FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHELL I TOYOTA NAJAVILI VOZILA NA POSEBNO GORIVO

LONDON, 6. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Naftna tvrtka Shell i proizvođačautomobila Toyota u utorak su najavili puštanje u promet londonskimulicama flote od deset probnih vozila koje će pokretati derivatprirodnog plina, novo gorivo proizvedeno zahvaljujući sustavukonverzije GTL.
LONDON, 6. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Naftna tvrtka Shell i proizvođač automobila Toyota u utorak su najavili puštanje u promet londonskim ulicama flote od deset probnih vozila koje će pokretati derivat prirodnog plina, novo gorivo proizvedeno zahvaljujući sustavu konverzije GTL.

To će biti Toyotini modeli Avensis diesek, a Londonom će voziti iduća tri mjeseca, stoji zajedničkom priopćenju dviju tvrtki.

Vozila su opremljena Toyotinom tehnologijom D-CAT (Diesel Clean Advanced Technology) koja omogućava redukciju emisije plinova koji uzrokuju efekt staklenika.

Shell će osigurati novo gorivo, koje je izrađeno iz baze prirodnog plina i nudi značajne prednosti pri emisiji plinova.

Taj test dio je zajedničko programa istraživanja i razvoja novih tehnologija i novih goriva za cestovna vozila.

Tehnologija GTL (Gas to Liquids, plin u tekućine) još je u fazi ispitivanja, ali naftne tvrtke nadaju se da će goriva čiju proizvodnju ona omogućuje postajati sve popularnija zbog povećanja potražnje za dizelskim vozilima koja uzrokuju manje zagađivanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙