FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LONDON SE PROTIVI SMRTNOJ KAZNI ZA SADAMA, ALI ODLUKU PREPUŠTA IRAKU

LONDON, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Velika Britanija izvijestila jeiračku vladu da se protivi smrtnoj kazni za Sadama Huseina, ali jepriznala da o tomu treba odlučiti Irak, "suverena zemlja", izjavio jeu četvrtak službeni predstavnik britanskog premijera Tonyja Blaira.
LONDON, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Velika Britanija izvijestila je iračku vladu da se protivi smrtnoj kazni za Sadama Huseina, ali je priznala da o tomu treba odlučiti Irak, "suverena zemlja", izjavio je u četvrtak službeni predstavnik britanskog premijera Tonyja Blaira.

"Protivimo se smrtnoj kazni. To smo mišljenje prenijeli iračkoj vladi. No na koncu, riječ je o njihovu sudskom postupku. Suverena zemlja je suverena zemlja", kazao je službeni predstavnik Downing Streeta.

"Važno je da irački puk vidi da je suđenje koje počinje transparentno. On znade što je Sadam Husein učinio, Sadam znade što je učinio i važno je da sudski postupak napreduje onako kako to nije bilo moguće dok je on bio na vlasti", rekao je.

Na pitanje je li britanska vlada zadovoljna kako napreduje suđenje, službeni predstavnik je odgovorio: "Moramo priznati da je Irak sada suverena zemlja koja će raditi na svoj način".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙