FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MERRILL LYNCH OSTVARIO RAST DOBITI ZA 10 POSTO

NEW YORK, 14. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Merrill Lynch, jedna odnajpoznatijih svjetskih brokerskih kuća, u drugom je ovogodišnjemtromjesečju zabilježila 10-postotni rast dobiti, na 1,1 milijardidolara, potpomognut jačanjem njezina poslovanja s investicijskimbankarstvom, objavila je ta tvrtka.
NEW YORK, 14. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Merrill Lynch, jedna od najpoznatijih svjetskih brokerskih kuća, u drugom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 10-postotni rast dobiti, na 1,1 milijardi dolara, potpomognut jačanjem njezina poslovanja s investicijskim bankarstvom, objavila je ta tvrtka.

No, ostvarena je dobit niža od očekivane, uslijed pada prihoda od trgovanja vrijednosnicama, što je utjecalo na pad vrijednosti njezinih dionica.

Istodobno je ostvaren rast neto prihoda na 5,3 milijardi dolara, u usporedbi s 5,27 milijardi godinu dana ranije.

"Dobro smo prošli kroz progresivno sve izazovnije poslovno okruženje tijekom drugog tromjesečja", kazao je Stan O'Neal, predsjednik uprave i izvršni direktor te kompanije.

Odjel za investicijsko bankarstvo te kompanije zabilježio je rast poslovnih rezultata peto tromjesečje za redom, ostvarivši skok prihoda od 31 posto na godišnjoj razini.

Prihodi od glavnih transakcija - koji uključuju trgovinu za vlastiti račun - iznosili su 630 milijuna dolara, 44 posto manje nego u istome tromjesečju 2003, odražavajući značajno niže prihode od trgovanja dionicama i obveznicama, budući se mnogi institucionalni ulagači odlučuju radije ostati po strani na tako nesigurnim tržištima, navodi se nadalje u priopćenju te kompanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙