FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POVJERENJE POTROŠAČA U SAD-U NA NAJVIŠOJ RAZINI U POSLJEDNJE 2 GODINE

WASHINGTON, 30. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Povjerenje američkihpotrošača u lipnju je dosegnulo najvišu razinu u posljednje dvijegodine, budući se u najvećem svjetskom gospodarstvu nastavljajuotvarati nova radna mjesta, a cijene benzina su pale, objavila jejedna privatna istraživačka tvrtka.
WASHINGTON, 30. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Povjerenje američkih potrošača u lipnju je dosegnulo najvišu razinu u posljednje dvije godine, budući se u najvećem svjetskom gospodarstvu nastavljaju otvarati nova radna mjesta, a cijene benzina su pale, objavila je jedna privatna istraživačka tvrtka.

Indeks povjerenja potrošača u lipnju je porastao na 101,9 bodova, dok je mjesec dana ranije iznosio 93,1, rezultati su mjesečnog istraživanja njujorškog Conference Boarda.

"Izrazito poboljšanje trenutnih uvjeta potaknulo je rast povjerenja potrošača do razina nezapamćenih još od lipnja 2002.", kazala je Lynn Franco, direktorica Centra za istraživanja potrošača Conference Board. "Potrošači očekuju da će gospodarstvo nastaviti jačati, a broj novih radnih mjesta rasti."

U istraživanju kojim je obuhvaćeno 5.000 domaćinstava, Conference Board postavlja pitanja o općim gospodarskim uvjetima, mogućnostima za zapošljavanje i planovima glede potrošnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙