FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SMS-OV DŽEM U NEW YORKU DOBIO ZLATNU MEDALJU

WASHINGTON/NEW YORK,3. srpnja(Hina) - Džem od smokava tvrtke SMS izSplita dobio je zlatnu medalju na međunarodnom sajmu hrane u New Yorkuučinivši tako novi uspješan korak u proboju na američko tržište.
WASHINGTON/NEW YORK,3. srpnja(Hina) - Džem od smokava tvrtke SMS iz Splita dobio je zlatnu medalju na međunarodnom sajmu hrane u New Yorku učinivši tako novi uspješan korak u proboju na američko tržište.

Zlatnu medalju za najbolji džem u 2004. dobio je SMS-ov džem od smokava s okusom naranče pobijedivši u jakoj međunarodnoj konkurenciji na International Fancy Food Showu.

SMS-ov džem je već tri godine prisutan na američkom tržištu preko tvrtke Dalmatia Import iz Miamia koja ima eksluzivno pravo za uvoz i distribuciju SMS-ovih proizvoda u SAD-u i Kanadi.

Prava ekspanzija počela je ove godine, a dosad je uvezeno 120 tona džema koji se u SAD-u kao delikatesa prodaje pod nazivom Adriatic Figspread.

U cijeloj prošloj godini uvoz je bio dvostruko manji, a povećane količine osigurat će da džem od smokava postane najrašireniji hrvatski proizvod široke potrošnje u SAD-u.

Vlasnik tvrtke Dalmatia Import Neb Chupin rekao je kako je sljedeći potez uvoz i distribucija SMS-ova džema od ekološki uzgojenih smokava za koje je već dobiven američki certifikat.

SMS proizvodi mediteransku prirodnu hranu i Chupin je pokušao i s drugim njegovim proizvodima poput maslina i maslinova ulja, ali je tržište za njih bilo prezasićeno te se na kraju odlučio za džem od smokava, proizvod nepoznat na američkom tržištu.

Chupin, podrijetlom iz Vodica, a odrastao u Zagrebu, kaže da džem od smokava kao kvalitetan ručno rađen delikatesni proizvod, sa 70 posto sadržaja voća ima dobre izglede da postane popularan u Americi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙