FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

YAHOO ZABILJEŽIO REKORDNU TROMJESEČNU DOBIT

SAN FRANCISCO, 8. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Vodeći svjetski Internetportal Yahoo! objavio je da je zabilježio rekordno visoku tromjesečnudobit u visini 112,5 milijuna dolara, ali su mu dionice izgubile preko10 posto na vrijednosti budući taj podatak nije premašio očekivanjaanalitičara.
SAN FRANCISCO, 8. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Vodeći svjetski Internet portal Yahoo! objavio je da je zabilježio rekordno visoku tromjesečnu dobit u visini 112,5 milijuna dolara, ali su mu dionice izgubile preko 10 posto na vrijednosti budući taj podatak nije premašio očekivanja analitičara.

Ostvarena je dobit više nego dvostruko veća od 50,8 milijuna dolara, koliko je iznosila u drugome tromjesečju prošle godine, a pripisuje se uglavnom povećanju prihoda te kompanije od oglašavanja.

Prihodi su istodobno iznosili 609 milijuna dolara, ili 90 posto više nego godinu dana ranije.

Također je zabilježen snažan rast međunarodnih prihoda, pri čemu su prihodi te kompanije ostvareni izvan Sjedinjenih Država porasli za 170 posto, na 135 milijuna dolara.

U trećem ovogodišnjem tromjesečju Yahoo! će ostvariti prihode u visini 610 milijuna do 650 milijuna dolara, dok će prihodi za čitavu 2004. iznositi oko 2,45 milijarde do 2,54 milijarde dolara, objavljeno je iz te kompanije.

"Ostvarili smo najbolje tromjesečje u povijesti kompanije", kazao je Terry Semel, predsjednik uprave te kompanije i njezin izvršni direktor. "Imamo izuzetno zdrav i diversificiran poslovni model. Yahoo je očito krenuo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙