FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INTEL GOTOVO UDVOSTRUČIO DOBIT

SAN FRANCISCO, 14. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Najveći svjetskiproizvođač čipova Intel u drugom je ovogodišnjem tromjesečju gotovoudvostručio dobit, na 1,8 milijardi američkih dolara, u usporedbi s896 milijuna koliko je iznosila u istome razdoblju godine ranije.
SAN FRANCISCO, 14. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Najveći svjetski proizvođač čipova Intel u drugom je ovogodišnjem tromjesečju gotovo udvostručio dobit, na 1,8 milijardi američkih dolara, u usporedbi s 896 milijuna koliko je iznosila u istome razdoblju godine ranije.

Istodobno je zabilježen 18-postotni rast prihoda, na 8,05 milijardi dolara, navodi se u jučer nakon zatvaranja tržišta objavljenom izvješću o poslovnim rezultatima te kompanije.

Rast je potakla snažnija od očekivane potražnja za flash memorijskim čipovima korištenim u mobilnim telefonima, objavljeno je iz te tvrtke.

Ti su podaci, međutim, razočarali ulagače, koji su predviđali rast prihoda na 8,1 milijardi dolara, što je rezultiralo novim slabljenjem dionica te kompanije. Intelove su dionice do sada u ovoj godini izgubile oko 20 posto na vrijednosti zbog zabrinutosti da je nedavno jačanje dionica industrije čipova doseglo vrhunac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙