FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA KNJIGA PJESAMA "PADOVA" ARSENA DEDIĆA

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Knjiga probranih stihova "Padova"kantautora Arsena Dedića predstavljena je u četvrtak u prostorijama"Profil Megastora" u okviru ovogodišnjeg Prvog zagrebačkog sajmaknjiga koji se održava na nekoliko lokacija od 29. lipnja do 3. srpnjana temu "Novinari i pisci".
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Knjiga probranih stihova "Padova" kantautora Arsena Dedića predstavljena je u četvrtak u prostorijama "Profil Megastora" u okviru ovogodišnjeg Prvog zagrebačkog sajma knjiga koji se održava na nekoliko lokacija od 29. lipnja do 3. srpnja na temu "Novinari i pisci".

Knjiga "Padova" donosi autorove uspomene s bolovanja u Padovi u Italiji tijekom ove i prošle godine.

Probrane stihove Arsen Dedić u knjizi je sabrao u 24 pjesme.

"Padova je mjesto sretnih susreta, a u stihovima Arsen donosi svoje viđenje Padove kao grada, ali i viđenje svojih i tuđih padova", istaknuo je pisac predgovora knjige Tonko Maroević.

Po njegovim riječima knjiga otvara autorova pitanja intimnosti kao i pitanja egzistencijalnosti, a obogaćena je crno bijelim crtežima Munira Vejzovića.

Iako progovora o tjelesnim bolovima koje je proživljavao za liječenja u Padovi, stihovi su to koji dolaze iz dubine duše Arsena Dedića što ih i čini tako bogatima, smatra Maroević.

Glazbeni i književni kritičar Đorđe Matić rekao je kako je to knjiga koja govori o iskušenju, odnosno o bolesti koja je stravično iskušenje.

Knjiga "Padova" dodao je, govori o jednom kraju, ali u Dedićevu slučaju o kraju boravka i liječenja u jednoj stranoj zemlji, pod jednom stranom kulturom i s porukom vraćam se doma.

Sam Arsen progovorio je kako je u Padovi imao jednu malu sobu s četiri zida i na jednom od tih zidova Krista na križu.

U takvoj situaciji napomenuo je, nije mu preostalo ništa drugo nego čitati i pisati i to čitati knjige koje su mu donijeli iz Zagreba.

"Bolovati na tuđem terenu, pod okriljem tuđeg jezika nije baš lako" poručio je na predstavljanju knjige okupljenoj publici Arsen Dedić.

Knjigu "Padova" izdala je zagrebačka izdavačka kuća "AGM".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙