FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUMNJE U ODRŽIVOST RASTA DOBITI OGRANIČAVAJU DOBITKE NA EUROPSKIM BURZAMA

LONDON, 13. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Dobre vijesti izautomobilskog sektora dale su danas poticaja za jačanje europskimdionicama, no dobici su bili ograničeni sumnjama u općenitu održivostrasta dobiti u nadolazećim mjesecima.
LONDON, 13. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Dobre vijesti iz automobilskog sektora dale su danas poticaja za jačanje europskim dionicama, no dobici su bili ograničeni sumnjama u općenitu održivost rasta dobiti u nadolazećim mjesecima.

Tako je londonski Ftse indeks do podneva ostao gotovo nepromijenjen, ojačavši tek 0,09 posto, na 4.364 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 0,35 posto, na 3.906 bodova.

Rast tržišta ograničavaju uporne sumnje u održivost rasta dobiti u tromjesečjima pred nama.

"Bit će prostora za rast cijena dionica kada ulagači uvide da je od ožujka dosta negativnih vijesti već uračunato u cijene na tržištima i da se sve te loše vijesti ne mogu događati istodobno", ocjenjuje Eric Mijot, čelnik strategije dionica u SG Asset Managementu.

Kako započinje sezona izvještavanja o dobitima u drugome tromjesečju, solidne zarade i ohrabrujuće prognoze trebali bi ulagače ponovo privući dionicama, kaže Mijot. "Problem je u tome što su očekivanja dobiti za drugo tromjesečje vrlo visoka, dok su za drugu polovicu godine i kasnije nešto niža", dodao je.

Vodeće tvrtke kao što su Nokia, Electrolux i Astrazeneca u Europi, te Apple Computer, Citigroup i Ford u Sjedinjenim Državama, redom bi trebale ovih dana objaviti svoja izvješća.

Najveće je današnje dobitke zabilježio sektor automobila, na čelu s njemačkim automobilskim divovima Volkswagenom i DaimlerChryslerom, čije su dionice ojačale po više od 1 posto, nakon što su podaci pokazali rast registracija njihovih novih automobila u lipnju za 6, odnosno, 5,2 posto.

Na Tokijskoj burzi, službeni je Nikkei indeks danas također ojačao, 0,23 posto, na 11.608 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙