FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABRINUTOSTI PRITIŠĆU EUROPSKE DIONICE

LONDON, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Europske su dionice danasnastavile s gubicima, pritisnute zabrinutostima glede snagegospodarskog oporavka i podataka o dobiti kompanija.
LONDON, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Europske su dionice danas nastavile s gubicima, pritisnute zabrinutostima glede snage gospodarskog oporavka i podataka o dobiti kompanija.

To je izazvalo današnji pad vrijednosti londonskog Ftse indeksa za 0,29 posto do podneva, na 4.368 bodova, te frankfurtskog DAX-a za 0,68 posto, na 3.907 bodova.

Najveći je današnji gubitnik kozmetička kuća L'Oreal. Dionice tog najvećeg svjetskog proizvođača kozmetičkih proizvoda oslabile su 3,7 posto nakon vijesti da je slabija prodaja u zapadnoj Europi rezultirala manjim od očekivanog rastom prihoda te tvrtke u prvoj polovici godine.

Ulagače zabrinjava da dobiti kompanija neće ispuniti visoka očekivanja, s obzirom na umjerenost globalnog gospodarskog oporavka.

"Promijenili smo mišljenje po prvi puta u 15 mjeseci na nešto pesimistično stajalište", kazao je strateg ulagačke banke Credit Suisse First Boston, Bill McQuaker.

Toj su promjeni pridonijele zabrinutosti glede procjena, osobito za promjenjive i gospodarski osjetljive dionice, te nešto slabiji recentni podaci i negativne vijesti od američkih kompanija, dodao je. "Sve su te stvari na neki način marginalne, no sve zajedno imaju negativan učinak".

Na današnje je raspoloženje na tržištima također utjecala i dalje visoka cijena sirove nafte od preko 40 dolara po barelu, uslijed strahovanja od prekida opskrbe i podataka o manjem od očekivanog rastu američkih zaliha sirove nafte.

Nikkei indeks Tokijske burze danas je porastao 0,9 posto, na 11.423 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙