FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUROPSKE BURZE U IŠČEKIVANJU AMERIČKIH PODATAKA O ZAPOSLENOSTI

LONDON, 2. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Trgovina je na europskimtržištima dionica danas bila slabijeg intenziteta, budući su seulagači odlučili na čekanje pred današnju objavu ključnih američkihpodataka o zaposlenosti, što je također izazvalo blagi pad cijenaeuropskih dionica.
LONDON, 2. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Trgovina je na europskim tržištima dionica danas bila slabijeg intenziteta, budući su se ulagači odlučili na čekanje pred današnju objavu ključnih američkih podataka o zaposlenosti, što je također izazvalo blagi pad cijena europskih dionica.

Londonski je Ftse indeks do podneva, tako, oslabio 0,27 posto, na 4.412 bodova. Frankfurtski DAX spustio se, pak, za 0,36 posto, na 4.020 bodova.

Ulagači su se danas pokazali neskloni novim transakcijama prije objave podataka o američkoj zaposlenosti i trodnevnog produljenog vikenda u Sjedinjenim Državama zbog Dana nezavisnosti i uz njega vezanih opasnosti od potencijalnih terorističkih napada.

Gubitnici danas ubrajaju britanski obiteljski lanac supermarketa William Morrison Supermarkets, čije su dionice oslabile 17 posto. Dionice proizvođača automobila još su jedna slaba točka današnjeg trgovanja, oslabivši nakon objave znatno nižih od očekivanih prihoda na američkom tržištu u lipnju. Volkswagen je zabilježio pad cijena dionica od 2,5 posto, a DaimlerChrysler od jedan posto.

Tržišni će promatrači pažljivo pratiti podatke o zaposlenosti u lipnju, koji se očekuju kasnije danas, predviđajući njihov rast za 250 tisuća. Stratezi ističu da bi dobri podaci o zaposlenosti mogli utrti put novom valu kupovanja dionica nakon očekivanog povećanja američkih kamatnih stopa za četvrtinu postotnog boda i potvrde američke središnje banke Fed da je i dalje usmjerena na postupno pooštravanje monetarne politike.

Na Tokijskoj burzi, tamošnji je Nikkei indeks danas također oslabio, i to gotovo 1,5 posto, na 11.721 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙