FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TEHNOLOŠKI SEKTOR PRITIŠĆE EUROPSKE DIONICE

LONDON, 8. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Europski su burzovni indeksidanas gubili na vrijednosti, budući je tržišta oneraspoložilo jošjedno noćašnje upozorenje o dobiti iz američkog tehnološkog sektora.
LONDON, 8. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Europski su burzovni indeksi danas gubili na vrijednosti, budući je tržišta oneraspoložilo još jedno noćašnje upozorenje o dobiti iz američkog tehnološkog sektora.

Ftse indeks londonske burze do podneva je, tako, oslabio 0,42 posto, na 4.340 bodova. Frankfurtski DAX spustio se, pak, za 0,85 posto, na 3.897 bodova.

Nakon niza upozorenja o dobitima prethodnu noć, noćas je iz Sjedinjenih Država stiglo još jedno upozorenje, od američke softverske tvrtke Siebel, koja je upozorila da će u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvariti prihode niže od očekivanih.

To je izazvalo rast strahovanja ulagača od slabljenja potražnje za poslovnim softverom i pogodilo dionice europskog tehnološkog sektora. Dionice najveće europske softverske tvrtke SAP oslabile su 2,2 posto, Business Objectsa 4 posto, a najveće britanske softverske tvrtke uvrštene u burzovne kotacije Sage Group - 1,9 posto.

Europske dionice u posljednje vrijeme pritišću rast cijena sirove nafte i zabrinutosti oko dobiti kompanija, koji bacaju sjenku na prognoze gospodarskog oporavka.

Još jedan od velikih današnjih gubitnika je i vodeća Internet kompanija Yahoo!, čije su dionice nakon jučerašnjeg zatvaranja redovne trgovine u New Yorku oslabile 13 posto, nakon objave slabe prognoze prihoda, unatoč više nego udvostručenoj tromjesečnoj dobiti.

Nikkei indeks Tokijske burze također je danas oslabio, nešto više od pola posto, na 11.322 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙